Praktisch advies dat werkt

Als ondernemer moet u alles tegelijk doen maar het lijkt wel of u daar niet aan toekomt. Weer een dag voorbij… Weer niet gedaan wat u wilde doen….

 • Maakt u zich zorgen om de bedrijfscontinuïteit en de omzet?
 • Twijfelt u weleens of u de juiste dingen doet en heeft u het gevoel er dan alleen voor te staan?
 • Heeft u groeiplannen (met ambities in het buitenland) maar heeft u geen idee hoe dit aan te pakken?
 • Denkt u wel eens na hoe het zou zijn als u de juiste focus heeft en deze kan overbrengen?
 • Wordt u geleefd door de waan van de dag?
 • Hoe zou het zijn als u gewoon uw planningen haalt en met uw vak bezig kan zijn?

Praktisch advies dat werkt

U heeft een goedlopend bedrijf waarin veel gebeurt en waar u druk bent met de dagelijkse operatie. Wellicht loopt u tegen problemen aan in uw bedrijfsvoering, maar bent u niet zeker of u over de juiste tools beschikt om die op te lossen. Mogelijk heeft u projecten klaar liggen, maar struikelt u over de uitvoering ervan in de praktijk. U heeft allerlei plannen en ideeën maar twijfelt of die wel worden geaccepteerd door uw eigen organisatie, uw klanten en mogelijk zelfs uw financiers. Het enige wat uw wilt is de focus leggen op wat voor de onderneming belangrijk is, een succesvol bedrijf opzetten dat kan groeien maar ook waar mensen zich kunnen ontwikkelen en met plezier kunnen werken. Hoe maakt u dit mogelijk?

 • Maak een plan! Dit geeft richting en transformeert ideeën naar realiteit
 • Concreet maken van doelen en acties gericht op groei en continuïteit
 • Creëer de juiste focus gericht op de toekomst
 • Zorg voor een strategisch klankbord

De adviserende ondernemer

Sinds 2011 geef ik bedrijven hands-on ondersteuning en praktisch advies voor zowel groei als probleemsituaties. Ik kan de eigenaar-directeur begeleiden, van advies dienen en indien nodig bronnen zoeken en hulp verstrekken. Het is bekend dat de positie van directeur / eigenaar een van de zwaarste en eenzaamste posities is in het bedrijfsleven. Wat ik vaak tegenkom is dat de directeur / eigenaar blij is dat hij niet in loondienst werkt, maar wel het gevoel heeft er altijd alleen voor te staan. Ook verandert de omgeving van bedrijven in een razendsnel tempo. Dit stelt enorme eisen aan elke ondernemer. U als ondernemer moet NU beslissingen nemen over investeringen, marketing, personeel en financiering om later uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Als u moeite heeft om de juiste focus te genereren (en te behouden) en geleefd worden door de waan van de dag, dan bent u hier niet alleen in. Maar dit kan echt anders. Als u de juiste focus heeft dan bent u capabel om nee te zeggen tegen dingen waarvan iedere vezel in uw lijf zegt dat het een geweldig idee is. Door samen een plan te maken en de juiste focus te genereren wordt voor iedereen duidelijk waar u met uw bedrijf naar toe wilt en hoe u dit gaat realiseren. Ik heb vele bedrijven succesvol geadviseerd en begeleid op toekomstplannen, zorgen of problemen waar ze mee geconfronteerd worden. Geen dikke rapporten, dure analyses en ellenlange presentaties maar “praktisch advies dat werkt”.

Club Nautique logo

Club Nautique

‘Met 28 jaar ervaring in het vak hebben wij als ondernemers van Club Nautique na nieuwbouw de zaak in business verviervoudigd. Door deze explosieve groei komen er nieuwe facetten van het ondernemen om de hoek kijken. Mede door de dagelijkse drukke bezigheden konden we ondersteuning gebruiken om deze situatie te managen. Leo Schoonebeek heeft ons geholpen om de nieuwe uitdagingen op tijd te onderkennen en in kaart te brengen. Wij zijn erg blij met de praktische hulp en know how van Leo en de ondersteuning heeft zijn vruchten afgeworpen waardoor de omschakeling soepel en gestructureerd heeft kunnen plaatsvinden.’ Werner Coenraad, directeur/eigenaar Beach Club Nautique

Ben je toe een een no-nonsense sparringpartner?
Neem dan nu contact met mij op ….

Wilt u weten welke diensten ik u als adviserende ondernemer kan aanbieden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek via info@LjsManagement, 06 – 518 93 18 of vul onderstaand formulier in.

  Input this code: captcha

  THE ONLY WAY TO PREDICT THE FUTURE IS TO CREATE IT